Tempat Makan Best Di Alor Setar


Salam ceria.

Entry nie di tulis sebab aku bangun kul 12.30pg (actually dah tido..pastu terjaga) dan dan aku lapar..bangun mkn sup sayur ja..kan diet atkins..chayok2!!!

Pastu layan cita ninja tv3 sambil karang entry ni..berkongsi khas dgn anda yg berkunjung ke Alor Setar.

Jom kita tinjau tempat makan yg paling best di sini (utk tekak aku la kan).



Gerai burger tepi Superstore, Jln Pegawai
Burger Daging Special ni kalo tauke dia buat mmg sedap..rasa sos dgn rempah sebati.


Pakcik Naik Motor, Tasik  Jln Suka Menanti
Nie aktiviti wajib kalo g mkn angin kat tasik..roti aiskrim yg sgt best...yummy!

Nasi Lemak Royale Hijau Kuning
Nasi nie kalo mkn saja pun dah sedap..selalu order ayam grg,telur masin,bendi  dgn kuah campur..tapi nak makan kena sabar sbb kena beratur panjang...hehehe



Siakap 3 Rasa

Ada 3 tempat yg best utk tekak aku ;)

1. Restoran Nelayan, Kuala Kedah
2. Sala Klasik, Alor Mengkudu
3. Restoran Sue Manja (jalan nk g Perlis)


Gerai kat Econsave, Jalan Gangsa

Laksa yg paling sedap kat Alor Setar (laksa teluk kechai xsedap sgt utk tekak aku ni)





Tesco Mergong (Foodcourt)
Sizzling mee yg sedap bila dimakan dgn cabai ceruk dan telur mata.


Tesco Mergong (Foodcourt)
Milo ais paling sedap kat dunia!


Roti Canai
Ada 3 tempat yg best

1. Gerai bawah pokok kat Sek Agama Islam Darul Aman (SRIDA)
2. Gerai kat masjid Aman bertentangan sebelah Petron
3. Gerai kat bank islam bertentangan jln sultanah bahiyah


Cucur Kodok
Ada 2 tempat yg best

1. Kopitiam Ukir Mall
2. Jln Putra dekat Kedai Yummie



Kedai Gulai Ikan Temenung, Kuala Kedah

Ada 2 menu yg best


Kuih seri muka yg best sebab original topping pandan..

Gulai ikan temenung..sedap makan dgn nasi panas2 dan sambal belacan.


Restoran Anjung Kuala, Kuala Kedah

Sotong goreng tepung paling best & rangup!


Nasi Ayam Tart 

Ada 2 menu yg berjaya tambat di hati ;)


Nasi yg rasa mcm pulut wangi..ayam dgn kicap sos manis sesuai utk kanak2.

Satay ayam paling best dgn kuih kacang paling sedap kat dunia!


Koew Teow Iman
Koew Teow di goreng dgn ala2 kicap manis..sedap dgn cabai jeruk dan telur mata


Restoran Zeefe,Jalan Pegawai

Selalu balik keje..perut tersangat la lapar walhal jarak rumah nak sampai kat rumah 5min lagi terus lajak mai restoran ni. Byk jgk menu yg tekak aku rasa sedap bagai! Nie menunya...


Ais kacang..best sbb ada kacang yg rangup!


Nasi goreng ayam...ayam tu bila nak makan baru tauke goreng..sgt rangup!


Cucur udang yg rangup dan kuih kacang yg sedap!


Nasi goreng kampung..ikan bilis yg rangup..wajib order dgn telur mata kerbau


Restoran Petai Belalang,Jln Alor Mengkudu

Tomyam campur nie rasa mcm ada santan ckit..best..sgt sedap bila hirup kuah tu...sedapnya!!




Comments

  1. Salam
    Boleh cadangankan kt mna nk mkn roti canai time malam selain dari Wan Roti Canai Jalan Datuk Kumbar..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Banjero" bertentangan dengan Padang Tembak dan JKR jalan ke Pokok Sena.

      Delete
    2. "Banjero" bertentangan dengan Padang Tembak dan JKR jalan ke Pokok Sena.

      Delete

Post a Comment

Popular Posts