PART 1 : AKHIRNYA 7 TAHUN..KEMBALI KE MELAKA!

Hai semua!

Ujan ujan ni best plak makan cucur pisang nangka semestinya my mom yang goreng..haha

Nyamm..nyamm!

Seminggu yg lepas aku & husband g Melaka sbb ada seminar dgn Najib Assadok.

Memang dah lama plan nk g Melaka.

One day dok check email ada seminar Najib Assadok..tgk price ok la RM100 free 3org..so cakap husband jom g Melaka next week.Terus aku survey hotel & terus booking kat agoda.

Kita orang kalo nak pergi..memang last minit punya plan..baru menjadi..hehe




So Jumaat pagi dalam kul 10pg baru aku bertolak dari Kulim terus ke Melaka. Singgah sah kat RnR Sg Perak & Sg Buloh sahaja.

Sampai kat Melaka memang on waze sebab jalan dah xmacam dulu masa aku study kat sana. Keta pun banyak sungguh kali ni..jalan pun ingat ingat lupa sahaja.

1st day disebabkan seminar buat kat Bayview Hotel Melaka..aku booking sahaja bermalam kat situ.

Hotel ni terletak betul-betul tgh town.

Lobby hotel yg sgt cantik!
Breakfast so far ok!

Bilik besar..puas hati!


So sampai sahaja kat hotel kita orang rest dulu malam tu baru jalan-jalan cari makan.

1st kita orang pusing jalan-jalan cari makan are hotel ja..malas nak drive memandang jalan agak jem jgk malam tu..google sahaja la tempat makan best area hotel.

So terjumpa tempat makan ni.

PUTERI ERRA ROTI JOHN

Roti John Cheese
Mee Bandung Muar

 Hari ke 2 selepas abis seminar sampai ke petang..malam tu baru ada peluang jalan2 ke Bandar Melaka. 

Perut dah mula bekeroncong kita g cari asam pedas yg popular di Melaka.

ASAM PEDAS CLAYPOT KOTA LAKSAMANA




Lepas isi perut,,gembira kekenyangan kami excited sgt nak naik

 THE SHORE SKY TOWER MELAKA

view siang hari.
view dari atas menara.

Hampir 1 jam kami ambik angin kat atas menara next kita orang pergi naik RIVER CRUISE BOAT MELAKA. Menikmati pemandangan sungai Melaka..best jgk jalan-jalan nek boat..hehehe




bersambung...





Comments

Popular Posts