Syurga Makan di Penang 2017

Hai everyone!

Raya Aidilfitri 2017 aku & husband decide nak rest kat Penang & jalan2 cari makan shj.

First kami g terjah Sup Hameed Georgetown.
Yang best kat sini mestilah sup daging..uisshh nikmat kuah & daging yg lembut tuuu..terasa sgt2 skrg ni..hehe
Aku & husband mkn sup daging dgn nasi panas,ayam masak ros.
Lepas mkn nasi kami try murtabak daging..sgt sedap dgn kuah bawang tuu..hangpaa wajib cuba na!

 

 



 

Petang tu kami g jalan2 mkn angin di Batu Feringgi. Kalo mai sini rugi la sgt2 kalo tak singgah pekena Apom Balik Station Crispy Batu Feringgi.

Ada 32 perisa owner tu jamu hangpaa..pilih ja nak makan perisa apa..kalo aku suka mkn apom balik crispy yg original..dah la RM1 ja..besar..jagung kacang pun byk..jgn lupa p try na!

 
   

Kalo dah mai Batu Feringgi hangpa sure la nak layan angin pantai kan..so aku pun tak terkecuali la layan angin2 sepoi bahasa ni pekena rojak,laksa penang,jagung rebus & air nyok (kelapa)

Rasa ok laa bagi aku..boleh la nak layan angin2 petang sambil makan rileks2 kat tepi pantai 😀

 
  

Nak habaq nii kalo hangpa tak jumpa jalan tempat makan yg aku bagitau nii dont worry k..guna la waze..confirm sampai dgn selamat..hehe

Banyak lagii tempat makan best..nti aku share next extry ye.

Selamat Hari Raya!

Comments

Popular Posts